Masterchef ustasının sır gibi sakladığı tarif! Gevrek simit bakın nasıl yapılıyor

Masterchef programında yarışmacılardan istenen yiyecekler izleyicilerin de dikkatini çekiyor. Yarışta hazırlanan pastane metodu simitleri meskende yapmak aslında çok kolay. Bunun için kimi materyallere dikkat etmek kâfi. İşte tanımı.

Malzemeler

– Bir su bardağı ılık süt
– Bir su bardağı ılık su
– 2 yemek kaşığı kuru maya
– 2 yemek kaşığı toz şeker
– Bir adet yumurta
– 3 kaşık zeytinyağı
– 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
– 700 gram un

Üzeri için

– 1/2 su bardağı pekmez
– 1/4 su bardağı su
– Bir tatlı kaşığı un
– 500 gram kavrulmuş susam

Temiz bir kabın içerisine ılık su, süt, maya ve şekeri alıp karıştırın ve birkaç dakika mayalanmasını bekleyin. Akabinde yumurta, yağ ve tuzu ek edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayana kadar yoğurma sürecine devam edin. Sonrasında 20 dakika dinlendirmelisiniz.

Dinlendirdiğiniz hamuru modüller halinde birleştirip örgü yaparak yuvarlak biçimler verebilirsiniz. Susam kısmına geçtiğinizde bir tabağa üzüm pekmezi, un ve su ekleyin. Farklı bir tepsiye de susamları dökün. Evvel pekmezli suya, akabinde susamlara batırabilirsiniz. Evvelden ısıtılmış 250 derece fırında gevrek olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bayatlamadan nasıl saklanır?

Simidi oda sıcaklığında bir yahut iki gün saklamayı planlıyorsanız, hava geçirmez kaplar yahut tekrar kapatılabilir kilitli buzdolabı poşetleri kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, simidi pamuklu bir bezle sararak yahut kağıt torbada koruma ederek hava akışı sağlayabilirsiniz. Fakat bu formül kısa periyodiktir.

Eğer simidi taze tutmak istiyorsanız, buzdolabında saklayabilirsiniz. Lakin buzdolabı nemini kaybetmesine yol açacaktır. O nedenle kabın içine bir kesim elma yahut marul koyarak nem istikrarını sağlayabilirsiniz. Daha uzun bir mühlet saklamak istiyorsanız dondurabilirsiniz.

Simitlerin birbirine yapışmasını önlemek için tek tek streç sinema ile sarabilirsiniz. Kullanmadan evvel ise buzdolabında yavaşça çözülmesini sağlayın. Fırında birkaç dakika ısıtarak tazeliğini ve çıtırlığını geri kazandırabilirsiniz. Dondurulmuş simitler çoklukla 1-2 ay boyunca taze kalabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir