Hafif Olduğu Kadar Lezzetli: Tavuklu Köfteli Karışık Sebze Nasıl Yapılır?

Kırmızı et ile yapılan köftenin tadını pek çoğumuz beğeniriz fakat tavuk ile yapılan bu köftenin tadı inanılmaz! Sebzeler ile birleştiğinde ortaya herkesin keyifle tüketebileceği bir tanım çıktı. Ayrıntılar çabucak aşağıda. ?

Tavuklu Köfteli Karışık Zerzevat nasıl yapılır?

Pişirme mühleti: 25 dakika

Pişirme derecesi: 180 – 200 derece

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü

  • Yarım su bardağı galeta unu

  • 1 adet soğan

  • 1 adet yumurta

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

  • Yarım çay kaşığı kekik

  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Sebzeler için:

  • 1 patlıcan

  • 1 kabak

  • 1 tatlı patates

  • 1 patates

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

Yapılışı:

1. Zerzevatları küp küp doğrayıp zeytinyağı ve tuz ile bir arada uygunca karıştıralım. Bir kenara alalım.

2. Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü soğan ve sarımsak ile blenderdan geçirelim. Akabinde bir kaba alıp bir yumurta kıralım ve ekleyelim. Akabinde karıştıralım.

3. Tavuk karışımının içine galeta unu ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. Dolapta bir saat bekletelim.

4. Beklettiğimiz tavuk karışımını dolaptan çıkaralım. Elimizle köfte formunu verip Philips Çift Hazneli Airfryer’ın sağ haznesine yerleştirelim ve 200 derecede 25 dakika botunca pişirelim.

5. Tıpkı esnada sol hazneye zerzevatları yerleştirip 180 derecede 25 dakika boyunca pişirelim.

Tarifimiz hazır. Afiyet olsun!

Tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz görüntümüzü şuradan izleyebilirsiniz. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir