Karaciğer ve böbreğin koruyucu kalkanı! Çekirdeğini çöpe değil blendıra atın, şifa kaynağı

Hurma çekirdeğinin sert ve kabuklu yapısı, nasıl tüketeceğiniz konusunda baş karışıklığı oluşturabilir. İşte içerdiği besin kaynaklarını duyunca çöpe atmaktan vazgeçeceğiniz hurma çekirdekleri.

Sağlığa pek çok tesiri olduğu bilinen hurma, bilhassa kan şekerini dengelemede doğal ilaç misyonu görüyor. Yüksek lif, magnezyum ve vitamin kaynağı hurma beden için ne kadar yararlıysa çekirdekleri de bir o kadar yararlı.

Kötü kolesterol, damar duvarlarında birikerek damarları tıkar. Kalp krizi yahut felç üzere önemli sıhhat sıkıntılarına yol açabilir. Hurma çekirdeği tüketimi, bu riskleri azaltarak kalp sıhhatinizi müdafaaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra sıhhatinize katkıda bulunan yararlı yağları da içerebilir.

İçeriğindeki çeşitli vitaminler ve mineraller, gücünüzü yüksek tutarak gün uzunluğu daha faal olmanızı sağlar. Bilhassa ağır fizikî aktivitelerde yahut spor yaparken doğal bir güç kaynağı olarak kullanılabilir. Kendinizi yorgun hissettiğinizde hurma çekirdeği tüketin.

Hurma çekirdeği, bol ölçüde lif içerir. Kabızlık üzere sindirim sıkıntıları yaşıyorsanız, hurma çekirdeği sıklıkla önerilen doğal tahlillerden biridir. Çekirdekte bulunan lifler bağırsaklarımızdaki güzel bakterileri besleyerek sayısını artırır.

Doğal bir ağrı kesici ve iltihap giderici özellikler taşıyabilir. Bilhassa eklem ağrıları yahut kas ağrıları çeken beşerler için yararlı olabilir. Doğal yapısı sayesinde kimyasal içermeyen bir alternatif olur.

Özellikle karaciğer ve böbreğin korunmasına katkı sağlar. Karaciğer, bedenin genel sıhhati için pak tutulması gereken bir organdır. Hurma çekirdekleri de toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Birebir vakitte safra taşı tedavisi için de kullanılır. İltihap giderici özellikleri doğal ilaç niteliği taşıyor.

Hurma çekirdeği nasıl tüketilir?

İlk olarak hurma çekirdeklerini biriktirmelisiniz. Nemsiz ve güneş görmeyen bir alanda kurumaya bırakın. Gereğince kuruduktan sonra susuz ve yağsız bir biçimde orta ateşte kavurun. Gevrek hale geldiğinde blenderdan geçirebilirsiniz. Elde ettiğiniz tozu dilediğiniz biçimde kullanabilirsiniz. Birçok kişi, hurma çekirdeği kullanılarak hazırlanan kahve tanımını merak ediyor. Aslında çok kolay.

Hurma çekirdeklerinden kahve elde etmek için birinci evvel çekirdekleri yıkayıp pak bir bezle kurulayın. Akabinde tepsiye koyup fırına verebilirsiniz. Isıttıktan sonra rondodan geçirebilirsiniz. Un haline geldiğinde hazır olacaktır. Elde ettiğiniz tozu olağan kahve yapar üzere kullanabilirsiniz. Deneyenler çok lezzetli olduğunu söylüyor.

Hurma çekirdeği yutulur mu?

Uzmanlara nazaran hurma çekirdeğinin direkt olarak yutulması tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Soluk borusuna kaçan çekirdekler birçok berbat durumu beraberinde getirebilir. Kesinlikle öğüttükten sonra tüketin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir